Een fidget toy kan een passend leerhulpmiddel zijn voor mensen met bijzondere behoeften.. Mensen met (ondergevoelige) autisme of ADHD verwerken informatie op een andere manier dan mensen zonder (ondergevoelige) autisme of ADHD. Met informatie kan ook worden geduid op zintuigelijk waarneming; prikkels die niet sterk of minder sterk worden waargenomen. Het is middels wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat fidget toys bijdragen aan een snellere opname van informatie en het tegen gaan van stress.

Concentratie bevordering en stress vermindering door fidgettoys

Om de concentratie te bevorderen, kan er gebruik worden gemaakt van fidget toys. De toys houden de handen bezig tijdens het ontwikkelen van motoriek, concentratie, bewustzijn, visuele waarnemingsvaardigheden en het onderscheiden van vormen en kleuren. Ook helpen de fidgettoys met kalmeren en stressbestendigheid. De pop it fidgettoys helpen met het bewust bezig zijn en het verplaatsen van gedachten, de fidget cubes helpen ontzettend goed met het onbewust je handen bezighouden om automatismes zoals nagelbijten te stoppen.

Stress is een gevoel dat iedereen op zijn eigen manier ervaart. Stress kan zowel positief als negatief zijn. Je kan je gespannen voelen voor een toets of je verjaardagsfeest, maar wanneer de stress wordt ervaren als een onaangename toestand, wordt dit beschouwd als negatieve stress. De symptomen van stress worden stressreacties genoemd; deze uiten zich in verschillende manieren, van nagelbijten tot aan zweten.

Ieder mens heeft zijn eigen, unieke manier om stress te verminderen. Voor de een is het mediteren, voor de ander is het friemelen en frutselen. Het gedrag is niet te veranderen, maar de manier waarop een mens zijn stress uit kan dat wel. Het perfecte hulpmiddel hiervoor is een fidget toy. Een fidget toy maakt weinig tot vrijwel geen geluid, waardoor de omgeving van een persoon hier zich niet aan stoort. Dit maakt het dat een fidget toy overal kan worden gebruikt. Voor negatieve stressreacties dienen fidget toys als afleiding, zodat de (stressvolle) gedachten verdwalen.

Popitfidgettoy.nl

De fidget toys van popitfidgettoy.nl zijn ook geschikt voor slechte gewoontes zoals nagelbijten of duimzuigen. Mogelijke oorzaken zijn moeheid, stress, verveling, het ontladen van spanning of simpelweg onbewustheid. Naast de mentale klachten dat nagelbijten met zich meebrengt (laag zelfbeeld door te korte nagels/schaamte over duimzuigen), zijn fysieke risico’s niet te onderschatten. Deze gewoontes komen voor bij zowel kinderen als volwassenen. Door fidget toys raken de handen afgeleid, en is men minder snel geneigd om de vingers in de mond te stoppen. De fidget toys zijn eindeloos lang te gebruiken, en vereisen niet veel moeite.

Heb je last van erg veel stress en beïnvloedt het je leven, neem contact op met je huisarts.

Wil jij leren hoe je om kan gaan met nagelbijten? Bekijk dan onze blog voor de beste tips hoe fidgettoys je kunnen helpen met het omgaan met nagelbijten. Wil je kans maken op gratis fidgettoys? Houd dan onze Instagram in de gaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *